Dublin (24. 4. – 11. 5. 2019)

24.4. První den jsme po příletu do Irska strávili s rodinou. Seznámili jsme se všemi členy domácnosti, dali jsme si společnou večeři a bylo nám vysvětleno, co budeme dělat a také nám byl ukázán pokoj, ve kterém jsme bydleli po dobu stáže. Jelikož jsme letěly odpoledním letem a byly, jsme unavené tak jsme toho více nestihly.

25.4.Druhý den jsme ráno jeli do práce, kde jsme dodělávali inventuru v obchodě. Ihned po příjezdu na místo jsme se seznámili s naším dočasným pracovním kolektivem a s naší nadřízenou Lily, která nám rozdala mašinky, se kterými jsme pracovaly, a řekla nám, co máme počítat a s kým když tak řešit nějaké problémy které by nastaly při inventuře. Po dokončení inventury jsme měly ještě volné odpoledne, které jsme strávili prohlídkou okolí, podívali jsme se na castle a také jsme se šly projít do lesa, abychom viděli místní floru. Po příjezdu domů jsme si daly oběd a zbytek odpoledne jsme strávili věnováním se dětem. Večer jsme navštívili místní hospodu abychom se podívali jak vypadá pravá Irská hospoda a také abychom se více seznámili s místními.

26.4. Třetí den jsme měly celý den volný tak jsme se rozhodly navštívit nedaleké město Carlow, zde jsme navštívili pár krámků, daly si oběd a šly jsme se podívat po okolí. Podívaly jsme se k městskému fotbalovému hřišti, ke zřícenině hradu a jako poslední zastávku jsme navštívily kavárnu. Po návratu domů jsme opět po jídle trávili náš volný čas s rodinou, převážně tedy hraním s dětmi a večer jsme pomohli děti uložit do postele. Před spaním jsme se ještě dívali s Míšou na film a přitom nám vyprávěla, jak to v Irsku chodí se školami a volným časem dětí.

27.4. Skoro celý den jsme strávily v práci, ale to jsme konečně pracovaly s Iry, byly na nás opravdu milí a snažili se nám pomoci když jsme něco nevěděli, byly jsme rády, že jsme je poznaly a byly jsme ještě víc nadšené, když jsme s nimi během stáže ještě několikrát pracovaly. Měly jsme inventuru většího krámu, proto jsme se rozhodly strávit po práci zbytek dne opět s rodinou a hlavně s dětmi, které si nás oblíbily stejně jako my je.

28.4. Tento den jsme byly také v práci, ale měly jsme inventuru pouze malého krámku, tak jsme ho měly docela rychle hotový a tak jsme využili i příležitost a podívali jsme se trochu po Dublinu. Jelikož jsme nechtěly být celé odpoledne doma, tak jsme se po obědě rozhodly, že si uděláme procházku do Oak park forest park. Byla to dlouhá procházka, ale za návštěvu tak krásného parku to stálo. Po návratu jsme si daly rychlou večeři a šly jsme opět navštívit místní hospodu, kde jsme hrály se štamgasty kulečník a povídaly jsme si o různých rozdílech v naší a jejich kultuře.

29.4. Toto byl pro nás zase pracovní den, vyrážely jsme do práce o něco později tak jsme se po předchozím náročném dni mohly prospat, což jsme obě uvítaly. Ale také jsme v práci byly o něco déle, tak jsme se shodly, že si dáme večeři někde ve městě. Po návratu domů jsme chvíli strávili s dětmi a rodinou a také jsme je pomohly uložit ke spánku.

30.4. Další pracovní den, dělali jsme inventuru takového středně velkého krámu, takže jsme se rozhodly jen se cestou domů podívat na místa, která nás zaujmou. Po návratu jsme šly opět, navštívit místní hospodu a využít tak další příležitost pro zlepšení naší angličtiny. Večer už jsme si jen daly večeři s rodinou a opět jsme se věnovaly dětem.

1.5. Po delší době jsme měly volný den tak jsme se rozhodly navštívit Japanesse garden a městečko které leží poblíž. Nejprve jsme se tedy byly podívat v zahradách, které nás ohromily svou krásou, poté jsme navštívily ranč, který patří k těmto zahradám, kde jsme viděly spousty koní a dozvěděly jsme se nějaké zajímavosti o tomto ranči. Jako naší poslední zastávku jsme zvolili Killdare, kde jsme navštívili pár obchodů.

2.5. Tento den byl pro nás opět pracovní, měly jsme inventuru většího obchodu, tak jsme v práci strávily většinu dne. Po práci jsme strávily opět nějaký čas s rodinou a navečer jsme se šly projít po městečku, kde jsme žily a nakonec jsme ještě navštívily místní hospůdku, kam nás pozvala jedna naše kolegyně.

3.5. Náš další volný den, rozhodly jsme se podívat do Dublinu, kam nás ráno odvezla kolegyně, takže jsme měly celý den na to prohlédnout si hlavní město Irska. Nejprve jsme si udělali procházku po okolní přírodě, pak jsme si daly snídani a samozřejmě nesměla chybět ani návštěva místních obchůdků a oběd v dobré restauraci. Město se nám velice líbilo, viděly jsme i pouliční umělce a samozřejmě i život v hlavním městě. Večer jsme si daly večeři s rodinou a strávily jsme se členy hezký večer.

4.5. Tento den jsme strávily v práci inventurou velkého krámu, po které jsme se podívaly po městě, ve kterém jsme byly. Odpoledne jsme si hrály s dětmi a zjišťovaly jsme také jak probíhá výuka ve školách a jaké úkoly třeba dostávají.

5.5. Na tento náš volný den nám rodina zaplatila výlet do Killarney, tak jsme už brzy ráno vyrážely na cestu. Viděli jsme cestou několik památek, v Killarney jsme navštívily národní park a viděly jsme i hrad. Po této návštěvě jsme si daly oběd v místní restauraci a pokračovaly jsme v naší cestě. Navštívily jsme oblíbený výhled královny Alžběty a také jsme se byly podívat na pláži. Po návratu do Dublinu kde jsme čekaly na autobus, kterým jsme jely domů, jsme si daly fish and chips a jelikož jsme měly dost času tak jsme se ještě podívaly do některých obchodů.

6.5. Náš další den volna jsme strávili doma s rodinou a hlavně dětmi. Velmi nás bavilo si s nimy povídat a hrát si s nimi.

7.5. Po delší době jsme šly do práce. Měly jsme inventuru menšího krámu nedaleko místa, kde jsme bydlely, tak jsme se po práci podívaly po městě a navštívily jsme i dětskou hernu, kterou jsme u nás nikdy neviděly. Byl to hezký zážitek a my se o něj s radostí podělily večer s rodinou u večeře.

8.5. Tento den jsme měly opět volno, které jsme se rozhodly využít pro návštěvu Dublinu a domu voskových figurín. Podívaly jsme se po městě, daly si oběd a jako naše poslední zastávka bylo již zmiňované muzeum. Jelikož jsme v muzeu voskových figurín, byly poprvé, byl to pro nás nezapomenutelný zážitek. Bohužel jsme nestihly navštívit Trinity colage, ale jelikož to nebyla naše poslední návštěva Irska, určitě se tam jednou zvládneme podívat.

9.5. Jeden z našich posledních dnů v Irsku. Tento den jsme začaly návštěvou kavárny, kde jsme si daly typickou Irskou snídani, která nás nadchla. Poté jsme se šly podívat po městě a nakoupit nějaké dárky domů. Zbytek dne jsme trávili s rodinou a dětmi.

10.5. Poslední volný den jsme strávili také doma, kde jsme hlídaly děti. Ale navečer jsme jely na návštěvu k našim prozatímním kolegům. Tak jsme se před odjezdem ještě ve všemi rozloučily a byly jsme jim vděční za tuto krásnou příležitost. Večer jsme tedy strávily s našimi kolegy, kteří nám o irsku vyprávěly a také nám vyprávěli co tu vše už zažili a kam se máme příště jít ještě podívat.

11.5. Náš úplně poslední den v Irsku jsme šly ještě ráno do práce, kde jsme měly pouze malinký krám, takže nám zbyl ještě nějaký volný čas. Po návratu z práce jsme si ještě dobalily věci a zbytek volného času jsme si jen tak povídaly s našimi kolegy. Odpoledne už jsme vyrazily na letiště, kde jsme se naposledy rozloučily s naší nadřízenou a o pár hodin později už jsme byly na cestě domů. Tento poslední den pro nás byl nejtěžší, protože jsme věděly, že se sem tak brzy nevrátíme a že nám budou chybět všichni ti skvělí lidé.